Geld besparen met een deskundigenoordeel UWV

Wordt duurder

Met ingang van 1 januari 2013 betaalt de werkgever die een deskundigenoordeel aanvraagt bij het UWV geen 50 euro maar 400 euro! Ook de werknemer die het UWV om een oordeel over zijn arbeidsongeschiktheid vraagt, krijgt te maken met een tariefstijging, maar hij betaalt voor een onderzoek maar 100 euro.

Tip

Als de werknemer bereid is om het onderzoek zelf aan te vragen en de werkgever betaalt hem deze kosten terug, dan scheelt dat 300 euro!

Wanneer nodig?

Wanneer de werknemer en werkgever het niet met elkaar eens zijn over de vraag of er sprake is van arbeidsongeschiktheid, over passende werkzaamheden of over de re-integratie inspanningen van werknemer en werkgever. Vaak heeft de bedrijfsarts hier al een uitspraak over gedaan en maakt een verzekeringsarts van het UWV een einde aan de discussie. De procedure is hetzelfde ongeacht of de werknemer of de werkgever het onderzoek aanvraagt.

Zorgvuldige afhandeling

Een deskundigenoordeel kan een cruciale wending geven aan een dossier. Let er daarom goed op dat het onderzoek en het uiteindelijke oordeel op een zorgvuldige manier tot stand zijn gekomen!

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: