Het verhaal achter Verzuim in balans

De visie en de missie

Verzuim in balans is ontstaan uit mijn visie dat verzuim, re-integratie en preventie een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Voor zowel werkgever en werknemer, maar ook binnen de organisatie. Als iedere betrokkene zijn of haar verantwoordelijkheid neemt, is het mogelijk om verzuim beheersbaar te houden. De Wet Verbetering Poortwachter speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol. Op het moment dat de wet werd ingevoerd, was ik personeelsadviseur. Omdat ik vanaf dag 1 de mogelijkheden zag voor een verbeterslag in het grote aantal arbeidsongeschikten, heb ik de verdieping gezocht en gevonden in verzuim en re-integratie.

In de jaren daarna ben ik mij steeds meer gaan scholen in de verschillende onderdelen van dit mooie vakgebied. Bij de werkgevers waar ik werkte kreeg ik veel vrijheid om het verzuimbeleid vorm te geven. Zo heb ik trainingen en workshops georganiseerd, bijeenkomsten bijgewoond, het proces van keuze en introductie van een nieuwe arbodienst meegemaakt, maar ook de totstandkoming van een interne arbodienst en het overdragen van mijn visie en missie. Ik heb onderzoek gedaan, analyses gemaakt en rapporten geschreven die wel confronterend waren voor de betrokkenen, maar de realiteit feilloos bloot legde.

SAMEN WERKEN AAN VERBETERING is dus niet zomaar een leus, maar een weloverwogen keuze die verder gaat dan alleen de wet of het samenwerken. Het is alles bij elkaar wat er voor zorgt dat er een balans ontstaat in het verzuim; een zuivere weergave!

Verzuim in balans

Dit is de combinatie van het geheel; de visie, de missie, de mogelijkheden, de aanpak, de keuzes en de kosten. Het is en blijft maatwerk. Geen enkel mens is gelijk en geen organisatie hetzelfde. Elke situatie vraagt een andere aanpak. Maar de kaders blijven ook al is het soms goed om eens af te wijken van de gebaande paden. Dat kan veel onrust en weerstand met zich meebrengen, maar dat kan ook verhelderend zijn. Dan gebeurt er tenminste iets!

Naarmate te tijd verstreek, namen mijn kennis en ervaring toe. En daarmee ook mijn zelfvertrouwen omdat mensen met wie ik werkte, die ik adviseerde en begeleidde mij steeds vaker betrokken bij de praktijk en de resultaten. Meer en meer werd ik gevraagd om te komen vertellen over de verzuimbegeleiding en de successen die hiermee te behalen zijn: de presentaties managen van verzuim/verzuim in balans.

En daarmee ontstond het idee om dit niet meer alleen in dienst van een werkgever te doen, maar ook als zelfstandige, want ik ben nu eenmaal een ondernemend type! De naam was al bedacht. Maar simpel als dat het is, had ik er rekening mee gehouden dat deze niet meer vrij zou zijn. Maar niemand was eerder op het idee gekomen. Vernieuwend zijn hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. De mogelijkheden en oplossingen liggen vaak in de hoek van de eenvoud!

Katja van Dijk

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: